Afdrukken

Tot de zon weer schijnt

Geschreven door maya op .

Lieve maya,

Terwijl ze me een stevige knuffel geeft hoor ik een benepen stemmetje. Of ik haar de laatste tijd een heel vervelende dochter vind ?  Of ze door haar gedrag de laatste tijd onze goede band op het spel zet ?  

Afdrukken

Vergeten culturen

Geschreven door maya op .

Een rit van enkele kilometers met een elektrische bus brengt ons op de plaats van afspraak.  Ik sta versteld van de gigantische hoeveelheid halfedelstenen die hier ligt.  Van de pracht van de beelden die uit vele oude culturen staan opgesteld.  Mijn gezelschap vestigt mijn aandacht op een grote Ankh. Alleen het gevoel kunnen mijn hersenen nog registreren.  Andere prikkels 'zien' ze niet meer, ondanks de rust die hier heerst.

Afdrukken

Gevulde stilte

Geschreven door maya op .

 

Lieve klant,

De muziek van de trompet gaat door merg en been.  Alle haren op mijn lichaam staan overeind.  De familie van de man brengt zijn lichaam te rusten.  Het verdriet op hun dierbare gezichten ligt als het gewicht van de hele planeet op mijn borstkas.

Nooit eerder voelden woorden zo...  zo teveel en te weinig tegelijkertijd.  Niets van wat ik wil zeggen lijkt in de buurt te komen van wat ik diep vanbinnen wil uitdrukken.  En dus zwijg ik.  Een gevulde stilte. 

Afdrukken

Vlieg maar !

Geschreven door maya op .

Een diep gesprek hadden we daarnet aan tafel.  Mijn jongste en ik.  Het begint haar allemaal een beetje te duizelen. Ze staat met haar 18 jaar op de rand van het nest, zo beseft ze nu.  Klaar om de vertrouwde, warme cocon te verlaten en haar vleugels uit te slaan.  De wijde wereld in.  Nu ja, de wijde wereld.  Gent is aardrijkskundig gezien eerder ons buurdorp.  Maar toch, ik voel wat ze bedoelt.  Alles zal anders zijn.  Haar vrienden, haar omgeving, op eigen benen staan.  Veel mensen geraken gedurende hun hele leven nooit veel verder dan dit.

Afdrukken

Pure vreugde

Geschreven door maya op .

Lieve klant,

Ze kan er wat van, van haar ontdekkingstocht door het leven.  Plots stond ze buiten, midden in een plenzende regenbui.  Bijna drie, en één grote bos dansende rode krullen. Ze liep en sprong van de ene kant van de tuin naar de andere.  Plots stond ze stil, haar hoofdje achterover, haar mond open om de regen op haar tong te proeven.

Afdrukken

Door een andere bril

Geschreven door maya op .

Bijna vierentwintig is ze, en wijs voor haar leeftijd.  Het kan ook moederlijke trots van mijn kant zijn.  De lockdown heeft haar doen uitwijken naar het ouderlijke gezin van haar vriend.  "Het is hier anders dan thuis, mama".  Anders.  Zo benoemt ze het.  Niet beter, niet slechter, gewoon anders.  Ze leert er het leven bekijken door een andere bril, en dat vindt ze best wel boeiend.  Het leert haar dat mensen ándere prioriteiten kunnen leggen en dat je daarin óók gelukkig kan zijn.  Als mama kan ik alleen maar juichen om zoveel wijsheid.

Afdrukken

Geïnspireerd door jou

Geschreven door maya op .

Lieve klant,

Zoals je weet word ik graag geïnspireerd door jou.  Door wat je me vertelt, door wat je meemaakt, door waar je me mee raakt.

Zo inspireerde hij me vanmorgen door zijn vrolijke wandeling. 

Meer artikelen...

OPENINGSUREN


Wo-Vrij : 10.00-18.00u
Za : 10.00u-13.00u

Maandag en dinsdag gesloten

 

Contactgegevens
Maya’s Natuurhuys
Maya Vereecken
Dries 16
9112   Sinaai
Tel  03 722 06 66
E-mail: maya@natuurhuys.be
BTW : BE0 788 137 470