Afdrukken

Onder het licht van de maan

Geschreven door maya op .

Lieve bezoeker,

Vanmorgen hoorde ik "Kiss me" tijdens het afruimen van de tafel.  De zwierige melodie van het accordeon neemt me al de hele dag mee naar buiten, onder het licht van de maan.  Naar onbewust, onbezorgd en speels genieten.  Naar blij en vreugdevol bewegen.  Tot ik plots stil sta, héél bewust het moment op me in laat werken en mijn hele lichaam voel bruisen van leven.  Een kus op mijn ziel.

Afdrukken

Hartverwarmend

Geschreven door maya op .

Een paar jaar geleden was ik betrokken bij de organisatie van een benefiet voor Music for Life.  Het is een fijne herinnering aan enthousiaste mensen die allemaal samen de handen uit de mouwen staken voor het goede doel.  

Anderzijds bracht het ook wel confrontatie met zich mee.  Zo belde ik op een dag een aantal mogelijke sponsors op om materialen te voorzien voor het evenement.  Eén van die mensen antwoordde bot dat hij genoeg had van al die zakkenvullerij voor het goede doel.  Helemaal verontwaardigd vertelde ik het voorval aan dochter Flore.  "Alsof ik hier rijk van zou worden," zei ik.  "Ja mama, dat is ook zo.  Je wordt hier heel rijk van.  Rijk aan ervaringen, nieuwe mensen die je leert kennen, dingen die je leert."  Bingo. De wijsheid van de jeugd.

Sindsdien voelt de Warmste Week nog steeds hartverwarmend aan.  Met warme mensen die het opnemen voor de ander in nood.  Die plezier beleven aan en blij en gelukkig worden van het helpen.  En die er veel van leren.  Ook dat maakt ons gezond(er).

Ik deel graag met jou een fijne warme tijd, en een warm Feest van het Licht.

Welkom !

Afdrukken

Mee aan de wieg van integrale farmacie

Geschreven door maya op .

Dit is een oproep aan alle apothekers en apotheekassistenten die graag met natuurlijke middelen (zouden) werken.

Krijg jij ook dagelijks dankbare reacties van klanten die opgelucht buiten stappen met jouw waardevolle advies ?  Omdat ze hun vertrouwen in jou stellen en omdat jij samen met hen op zoek gaat naar een voor hen passende aanpak van hun gezondheidsprobleem ?

Afdrukken

Grote dromen

Geschreven door maya op .

Het valt me op dat ik hier meestal de kleine dingen met je deel.  Een momentopname, een gevoel.

Ik vraag me af wat er zou gebeuren als ik het grote met jou deel.  Mijn grote droom, die ik zelfs tegenover mijn dichte familie en beste vrienden niet uitspreek.  Met twee voeten op de grond, zo ben ik opgevoed.  Realistische eisen aan het leven stellen, en vooral niet gaan zweven of dromen.

Afdrukken

Power en goesting

Geschreven door maya op .

Vanmorgen zaten mijn collega's en ik samen voor één van onze inspirerende babbels.  Zet vijf - totaal verschillende - vrouwen met power bij elkaar en de ideeën vliegen je om de oren.  Het doet je goesting krijgen om erin te vliegen, in actie te komen.  Het lijkt wel of je daarvoor een beetje was ingedommeld.

Afdrukken

Niet weten

Geschreven door maya op .

Vandaag is de laatste dag van de Boekenbeurs.  Hoewel ik reeds van kleins af aan alles las wat los en vast zat, bezocht ik deze beurs maar één keer in mijn leven.  Teveel input, te druk.

Boeken zijn zo lang als ik me kan herinneren 'voedsel' voor me.  Ik had boeken nodig als bron voor mijn zeer rijke fantasie, om me inspirerende ideeën te bezorgen, om situaties vanuit een andere hoek te bekijken of me te helpen ermee om te gaan...  En nu, ervaar ik voor het eerst in mijn leven iets anders.  In plaats van onrust voel ik voor het eerst de rust van niet-lezen en niet-weten.  Van het niet-invullen van de leegte.  Van minder input en minder druk.  Van herfst-rust.

Het is meteen ook mijn wens aan jou.  Komt hij niet goed aan ?  Kom hem dan gerust halen, ik deel hem wel met je.

Afdrukken

Tot tranen toe ontroerd

Geschreven door maya op .

Ik was bijna tot tranen toe ontroerd, terwijl ik zondag in mijn wagen op weg naar huis het afgelopen weekend overdacht.  De opendeur is geworden zoals het bedoeld was : een gezellige, vooral warme, en ook wel drukke bedoening met mensen die mij diep genegen zijn.  De afgelopen vijf jaar zijn er heel wat onder jullie waarvan ik weet dat ik echt iets voor je heb kunnen betekenen.  Dat mijn aanwezigheid echt een verschil heeft gemaakt.  Je kan je niet voorstellen hoeveel dankbaarheid dat bij mij oproept.  Iedereen heeft wel een netwerk van familie en vrienden, mensen die belangrijk voor je zijn (of dat wens ik je in elk geval toe).  Maar om dit ook in je job te mogen ervaren, dat voelt wel heel bijzonder.

Meer artikelen...

OPENINGSUREN


Di-Vrij : 10.00-18.00u
Za : 10.00u-13.00u

Maandag gesloten

 

Contactgegevens
Maya’s Natuurhuys
Maya Vereecken
Dries 16
9112   Sinaai
Tel  03 722 06 66
E-mail: maya@natuurhuys.be
BTW : BE0 788 137 470