Fait divers

Eén van mijn favoriete uitspraken is de volgende (sorry je moet ze waarschijnlijk twee keer lezen) : "Eén van de meest kostbare menselijke talenten is het vermogen om bijzondere kansen te zien in je omgeving."

Ooit zag ik die kansen alleen maar groots.  Kans om te studeren.  Om de man van je leven te ontmoeten.  Om je droomjob uit te oefenen.  Nu zie ik die kansen overal.

Deze week liep ik Thomas tegen het lijf.  Hij is één van de vele 'oud'-stagiairs uit de de apotheek.  We zien elkaar sporadisch.  In elk geval stond hij daar ineens.  Bij de ingang van de supermarkt.  In een kwartier tijd praatten we drie jaar van ons leven bij.

Een fait divers.  Voor mij een kans om de hele dag blij te blijven.  Het gebeurt zomaar, vanzelf.  Er zijn ook andere periodes in mijn leven.  Dan hoor ik één verdrietig woord en blijft dat gevoel de hele dag hangen.

Dus ben ik héél dankbaar dat ik van nature een blije-kansen-persoon ben.  Blij omdat de kleuren van de herfst zóooo mooi zijn.  En blij omdat jij gewoon doorheen die werken naar mij toe komt.

Deel op facebook

OPENINGSUREN


Wo-Vrij : 10.00-18.00u
Za : 10.00u-13.00u

Maandag en dinsdag gesloten

 

Contactgegevens
Maya’s Natuurhuys
Maya Vereecken
Dries 16
9112   Sinaai
Tel  03 722 06 66
E-mail: maya@natuurhuys.be
BTW : BE0 788 137 470