Power en goesting

 

Vanmorgen zaten mijn collega's en ik samen voor één van onze inspirerende babbels.  Zet vijf - totaal verschillende - vrouwen met power bij elkaar en de ideeën vliegen je om de oren.  Het doet je goesting krijgen om erin te vliegen, in actie te komen.  Het lijkt wel of je daarvoor een beetje was ingedommeld.

Hé, dacht ik na afloop, de meeste van deze ideeën lagen hier al eerder op tafel.  Toen waren we ook enthousiast.  En uiteindelijk... deden we niets.  Waarom is dat toch ?  Hoe jammer is het ook.  Het antwoord volgde vrij snel : we wikken en wegen.  We willen het goéd doen.  Zouden we dat wel zus ?  En zouden we niet beter zo ?  En uiteindelijk... doen we niets.

Vanmiddag las ik op de VRT nieuws app een interview met Marcel Vanthilt.  Grappig genoeg verwoordt hij mijn gedachten van enkele luttele ogenblikken daarvoor : "Er is altijd wel iemand die het beter kan.  Als je altijd met anderen rekening moet houden, dan doe je op den duur niks.  Dat klinkt heel verwaand, maar er is geen andere uitweg.  Anders werkt het verlammend.  Alles is al duizend keer beter gedaan."

Zo is het precies.  En het allermeeste heb ik geleerd uit de keren dat ik tóch in actie schoot, ook al was het niet 'af'.  Uit de keren dat het 'mis' liep.  Uit de keuzes die ik heb gemaakt waarvan achteraf bleek dat ze anders uitpakten dan ik had verwacht of gehoopt.  

Dus, mijn lieve klant, mijn wens aan jou in 2019 is power en goesting en imperfecte actie.  Ga ervoor.  Zing. Dans. Schrijf. Werk. Inspireer.  Indien nodig ben ik graag jouw publiek.

Deel op facebook

OPENINGSUREN


Wo-Vrij : 10.00-18.00u
Za : 10.00u-13.00u

Maandag en dinsdag gesloten

 

Contactgegevens
Maya’s Natuurhuys
Maya Vereecken
Dries 16
9112   Sinaai
Tel  03 722 06 66
E-mail: maya@natuurhuys.be
BTW : BE0 788 137 470