Mee aan de wieg van integrale farmacie

 

Krijg jij ook dagelijks dankbare reacties van klanten die opgelucht buiten stappen met jouw waardevolle advies ?  Omdat ze hun vertrouwen in jou stellen en omdat jij samen met hen op zoek gaat naar een voor hen passende aanpak van hun gezondheidsprobleem ?

Heb je er ooit bij stil gestaan wat er met diezelfde klanten gebeurt als ze géén luisterend oor kunnen vinden ? Als de arts niet echt open staat voor dialoog en dus ook de signalen mist dat zijn patiënt zich niet comfortabel voelt bij de voorgeschreven behandeling  ? Misschien zegt ook hun apotheker dat natuurlijke middelen niet werken en zelfs gevaarlijk zijn.

Denk je dat de klant zich daar dan bij neerlegt ?  Nee, hoor.  Helemaal niet.  Een persoon zal pas een behandeling volgen als hij overtuigd is van het nut en zich daar ook goed bij voelt. De persoon in kwestie zoekt info op het internet, zoekt gelijkaardige  verhalen in zijn omgeving en maakt eigen keuzes voor zijn gezondheid.

Als elke persoon in Vlaanderen die complementaire behandelingen volgt achter de rug van zijn arts om, nu zou opstaan, zouden we plots een heel ander beeld krijgen van ons gezondheidsbeleid.  Als elkeen die zijn behandeling ooit naar eigen goeddunken heeft aangepast dit nu zou melden,  werden we erdoor overspoeld.  Als we de zaken in kaart zouden brengen zoals ze echt in de realiteit gebeuren, rollen de ogen uit ons hoofd van verbazing (in positieve, én waarschijnlijk ook in negatieve zin).

Hoe lang kan het reguliere korps deze struisvogelpolitiek nog volhouden ?  Want het is niet door problemen te negeren dat je ze kan oplossen.  Wel door de open dialoog en samenwerking aan te gaan.  Want dat is wat we absoluut nodig hebben.  Elke aanpak binnen de gezondheidssector valt of staat nog steeds met het stellen van een correcte diagnose, en daartoe werden wij niet opgeleid.

Dagelijks krijg ik mensen over de vloer die op zoek zijn naar betrouwbare informatie wat hun gezondheid betreft.  Ik zie het als mijn taak om hen te begeleiden bij het zoeken naar de best mogelijke aanpak van hun situatie.  In sommige gevallen gaat dit over het nut van hun reguliere behandeling en de motivatie daartoe.  In veel andere gevallen probeer ik  ondersteuning te bieden op andere fronten, zoals bv. bij slaapproblemen, verlaagde weerstand, mentale vermoeidheid,…  Dit leidt tot een aangename en respectvolle samenwerking met de rest van het medisch team in de buurt.

Wij, beste collega-apothekers (en dan vooral diegenen onder jullie die reeds heel wat bijscholing volgden in en ervaring opdeden met complementaire geneeswijzen) zijn opgeleid om hier het verschil te maken.  Wij zijn opgeleid als specialist van het geneesmiddel én we kunnen de brug maken naar complementaire geneeswijzen daar waar nodig/gewenst.  De brug tussen natuur en wetenschap. 

Wij ervaren dagelijks dat reguliere medicatie in sommige situaties noodzakelijk is, maar heel vaak het echte probleem niet zal oplossen.

Wij kunnen de klant helpen op een bewuste en verantwoorde manier met zijn gezondheid om te gaan.  Laagdrempelig als onze service is (iedereen kan de (bio-)apotheek zomaar binnen stappen) zijn wij de aangewezen adviseurs.  Wij kunnen de spil zijn in een netwerk van collega's, artsen, kinesisten, osteopaten, psychologen, voedingsdeskundigen enz. enz.

Sommigen onder jullie hebben een orthomoleculaire opleiding gevolgd, anderen zijn specialist in aromatherapie, ayurveda, of hebben een passie voor zaken als gezonde voeding, yoga, mindfulness, voetreflexologie, acupunctuur,…

Laat ons onze taak als adviseur dan ook combineren met onze passies.  Laten we ervoor zorgen dat elke persoon in Vlaanderen weet waar hij/zij terecht kan voor gepast en vooral verantwoord advies.  Laat ons onze krachten bundelen en onze stem uitbrengen. 

Heb jij ook zin om hier meer mee te doen ?  Ben jij er ook van overtuigd dat verandering in de maatschappij van binnenuit komt ?  Vanuit de mensen zelf ?  Geloof jij in de kracht van samen ?

Kan je je vrij maken voor een brainstorm op zaterdagnamiddag 19 oktober ?

Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin vermelding van je naam, adres, gsm-nr., jaar van afstuderen en je interessegebied binnen de complementaire geneeswijzen.

Hopelijk tot binnenkort !

Deel op facebook

OPENINGSUREN


Wo-Vrij : 10.00-18.00u
Za : 10.00u-13.00u

Maandag en dinsdag gesloten

 

Contactgegevens
Maya’s Natuurhuys
Maya Vereecken
Dries 16
9112   Sinaai
Tel  03 722 06 66
E-mail: maya@natuurhuys.be
BTW : BE0 788 137 470